Meld je hier aan voor m'n waardevolle OpvoedTips  



 

   

GRATIS OpvoedTips  

Ja, stuur mij Joyce'
praktische OpvoedTips.


Ruim 1500 anderen bestelden m'n e-book al. 

Nu met extra cadeau:
E-Boek
'Geniet nóg meer van je kind -
5x5 OpvoedTips'.


Vul hierboven je naam
en e-mailadres in.

Je gegevens zijn veilig bij mij.

   

Neem contact met me op.  

   

Wat vinden anderen van m'n e-boek & e-zine?  

'Je tips i.v.m. opvoeden zijn goud waard. Ik heb er al veel aan gehad.'
Mw. B. van Rompaey

'Super bedankt voor  je mailtjes, alsof je weet wat er leeft! Erg nuttige info en praktische tips.'
Mw. C. Miesen-van Zandvoort

'Het e-book leest prettig en er staan bruikbare tips in. Dankjewel!'
Mw. E. Sluijsmans

'Ik vind de opvoedtips uit het e-zine duidelijk, handig en toepasbaar.'
Dhr. P. Bartelink, Ulestraten

'Zeer informatief. Duidelijk omschreven en makkelijk toepasbaar. Ik lees het e-zine graag.'
Mw. D. Spee

'Complimenten, erg professioneel. Getuigend van inzet en passie!'
Dhr. dr. R. Frings

Klik hier voor meer info.

   


- Je wil graag een thema-avond, ouderavond of inspiratieavond organiseren voor ouders.
- Je werkt op een basisschool, in de kinder- of peuteropvang, bij een gastouderbureau of bij een muziek- / sportvereniging.
- Je wil graag dat ouders geïnspireerd worden om hun opvoeding op een fijne, positieve en constructieve manier aan te pakken. 
- Je bent geïnteresseerd in opvoedthema's als (niet) luisteren, eten of slapen.
- Je bent er van overtuigd dat als kinderen (thuis) goed eten, slapen en luisteren dat de sfeer in de klas ten goede komt. 

=> Heb je één of meerdere vragen met 'Ja' beantwoord? 
Dan ben je bij Joyce Akse (Opvoedcoach & Psycholoog) aan het juiste adres! 



Hoor je in gesprekken met ouders ook vaker:

- ‘Ik kan me heel goed voorstellen dat m’n zoon in de klas moe is, want thuis slaapt hij zo slecht. Wat we thuis ook proberen, het lukt gewoon niet om 'm beter te laten slapen. Geen wonder dat hij zich op school maar moeilijk kan concentreren en snel afgeleid is.’

- ‘Het verbaast me niet dat m'n dochter haar tussendoortje niet opeet. Ik maak me soms echt zorgen over haar. Ze eet namelijk zo slecht, ze vindt maar zo weinig lekker. Ik weet niet wat ik haar nog kan geven, behalve natuurlijk de ongezonde dingen, die ze wel lekker vindt. Soms geef ik haar dat toch maar, dan eet ze tenminste nog iets…’

- ‘Ik ben blij dat u zo tevreden bent over m’n kind, maar thuis is het echt een ander verhaal. M’n zoon wil maar niet naar me luisteren; wat we ook doen of zeggen, er volgt altijd een strijd. Merk je daar in de klas / groep echt niks van?’


Als directeur, intern begeleider, leerkracht of groepsleidster weet je als geen ander hoe belangrijk het is dat je leerlingen:
- goed uitgerust zijn als ze op school komen, zodat ze zich (o.a.) goed in de les kunnen concentreren en lekker in hun vel zitten.
- met een lekker gevuld buikje in de klas / groep zitten, zodat ze niet afgeleid worden door het hongergevoel en lekker aan de slag  kunnen.
- weten wanneer ze stil moeten zijn in de klas, wanneer ze moeten luisteren naar de leerkracht / leidster, maar ook wanneer dat niet nodig is.

In de klas wordt een groot deel van de problemen doorgaans al goed aangepakt door de leerkracht. Toch kan een leerkracht of groepsleidster niet alles zelf oplossen, zeker als een groot  deel van het vraagstuk / probleem zijn oorsprong thuis vindt. Ouders zullen het probleem vaak herkennen (zoals hierboven in de voorbeelden al duidelijk werd) en de kans is groot dat ze er thuis al van alles aan geprobeerd hebben. Ook ouders willen namelijk niets liever dan dat hun kind goed eet, goed slaapt en goed naar hen luistert.


Vandaar dat deze ouderavonden meerdere doelen kennen: 
(1) Ouders leren hoe ze hun opvoeding thuis op een fijne, positieve en constructieve manier kunnen aanpakken en zorgen er daarmee (o.a.) voor dat hun kind beter luistert, eet en/of slaapt.   
(2) De sfeer in de klas wordt verbeterd: leerlingen, die zich thuis goed aan afspraken en regels kunnen houden (goed luisteren), goed eten en goed slapen, een fijne relatie met hun ouders hebben en lekker in hun vel zitten, zullen op een fijne manier mee doen in de klas. 
(3) Leerkrachten en groepsleidsters zijn minder bezig met het corrigeren van leerlingen, die zich niet goed kunnen concentreren, die snel afgeleid of moe zijn en houden zich minder bezig met leerlingen die niet goed eten, waardoor ze meer aandacht kunnen besteden aan het geven van hun lessen. 

Kortom, als ouders thuis aan de slag gaan met alle adviezen en tips uit de thema-avond(en), dan plukt u daar op school de vruchten van.


Wilt u meer weten over Joyce' thema-avonden?
Neem dan vrijblijvend contact met haar op. Dat kan al heel eenvoudig door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Specifieke onderwerpen & leeftijden
Bekijk hier welke specifieke thema-avonden Joyce op dit moment aanbiedt en voor welke leeftijdsgroepen ze het meest geschikt zijn. 

www.aksecoaching.nl | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06-11107102