Meld je hier aan voor m'n E-zine & OpvoedTips   

   

GRATIS OpvoedTips  

Ja, stuur mij Joyce'
praktische OpvoedTips.


Ruim 1500 anderen bestelden m'n e-book al. 

Nu met extra cadeau:
E-Boek
'Geniet nóg meer van je kind -
5x5 OpvoedTips'.


Vul hierboven je naam
en e-mailadres in.

Je gegevens zijn veilig bij mij.

   

Neem contact met me op.  

   

Wat vinden anderen van m'n e-boek & e-zine?  

'Je tips i.v.m. opvoeden zijn goud waard. Ik heb er al veel aan gehad.'
Mw. B. van Rompaey

'Super bedankt voor  je mailtjes, alsof je weet wat er leeft! Erg nuttige info en praktische tips.'
Mw. C. Miesen-van Zandvoort

'Het e-book leest prettig en er staan bruikbare tips in. Dankjewel!'
Mw. E. Sluijsmans

'Ik vind de opvoedtips uit het e-zine duidelijk, handig en toepasbaar.'
Dhr. P. Bartelink, Ulestraten

'Zeer informatief. Duidelijk omschreven en makkelijk toepasbaar. Ik lees het e-zine graag.'
Mw. D. Spee

'Complimenten, erg professioneel. Getuigend van inzet en passie!'
Dhr. dr. R. Frings

Klik hier voor meer info.

   

Mijn antwoord op die vraag is: 'Ja en Nee'.

Ja, ik wil je heel graag veel tips en adviezen geven over de opvoeding van jouw kind. Ik heb een gedegen opleiding achter de rug (klik hier), waarin o.a. vele tips en adviezen over opvoeding de revue zijn gepasseerd die ik graag aan jou doorgeef. Daarnaast lees ik graag nieuwe informatie en ontwikkelingen op het gebied van opvoeding, dus ook van veel van de nieuwste informatie ben ik op de hoogte. Het is goed om je er als ouder van bewust te zijn dat opvoeding ontzettend complex is én afhankelijk is van vele factoren. Dus voordat ik adviezen over de opvoeding van jouw kind kan geven, wil ik die factoren graag eerst goed in kaart brengen. Ik wil dus graag eerst informatie van jou krijgen (dat doen we tijdens ons kennismakingsgesprek) om me een goed beeld van jouw opvoedsituatie, -vraag of -probleem te kunnen vormen en om vervolgens een passend plan van aanpak te kunnen opstellen.

En om terug te komen op de vraag: dat betekent dus eigenlijk ook weer 'nee'. Tenminste als je niet op zoek bent naar een snelle tip of 'quick fix'... Voor een snelle tip, die je gewoon even wilt uitproberen, verwijs ik je graag naar de opvoedtips, die op m'n website staan. Aangezien het gedegen opvoedtips zijn (gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek), kunnen ze je al goed op weg helpen; maar het zijn uiteraard geen 'op maat gemaakt' tips of adviezen. Natuurlijk kun je ook veel tips via internet, tijdschriften of boeken vinden en daar staan ook tips tussen die jou goed kunnen helpen. Het nadeel van die tips is alleen dat ze niet specifiek voor jou hoeven te gelden. Jij bent namelijk als ouder uniek: je hebt je eigen ideeën, wensen, persoonlijkheid, gewoontes (en ga zo maar door) en dat zelfde geldt voor je kind en je gezin. Daar past dus het beste een plan van aanpak bij dat helemaal op maat gemaakt is voor jou, je kind en je gezin.
Ook tips, die je van familie of vrienden krijgt, kunnen heel goed werken. Het nadeel van die tips is alleen dat ze dan wél goed gewerkt hebben voor de persoon die ze aan jou doorgeeft, maar je weet niet zeker of die aanpak ook bij jou werkt. Jij bent namelijk niet hetzelfde als je vriendin, je moeder of je buurvrouw; jouw kind en je gezin zijn ook niet exact hetzelfde als andere kinderen of gezinnen. Daarbij komt nog dat je van de één hoort dat de ene aanpak ontzettend goed werkt, terwijl de ander juist een hele andere aanpak zou adviseren. Op die manier wordt je eigenlijk alleen maar met een kluitje in het riet gestuurd. Tenslotte worden er helaas ook nog wel tips doorgegeven en uitgeprobeerd waarvan bekend is dat ze (op de korte of lange termijn) niet of juist averechts werken. Als je die bij jou thuis gaat uitproberen, ben je dus alleen nog maar verder van huis...

De methodes, die ik gebruik, zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Op basis van dat brede scala aan adviezen en tips maak ik een goed gefundeerde inschatting en kies ik uit een breed scala van mogelijkheden wat bij jou en je gezin past en goed zal werken (en wat niet). Daarnaast vind ik het belangrijk om te weten wat jij als ouder belangrijk vindt in de opvoeding van jouw kind(eren). Daar pas ik mijn plan van aanpak dan ook zo veel mogelijk op aan. Ik zal jou geen tips of adviezen aanraden waar je je niet goed bij voelt of waar je niks in ziet. Naar aanleiding van jouw verhaal kies ik welke aanpak het beste bij jou, je kind en jouw gezin past. Ik vind het dan ook belangrijk om op maat met jou te kunnen werken. Ik ben er persoonlijk van overtuigd dat ik alleen op die manier het beste resultaat bij jou bereik.

Dus: ik geef jou graag veel tips en adviezen over de opvoeding van je kind. Alleen zijn die tips en adviezen ingebed in een persoonlijk en goed passend plan van aanpak waarbij de tips en adviezen goed op elkaar aansluiten. Op die manier pakken we samen de opvoeding van jouw kind aan, zodat jij weer meer rust in huis krijgt, meer plezier in opvoeden en je (nóg) meer van je kind kunt genieten.

Heb je hier nog vragen over? Neem dan gerust contact met me op. Dat kan telefonisch (+31-6-11107102) of via e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
Klik hier voor meer informatie over een kennismakingsgesprek.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | +31-6-11107102 | www.aksecoaching.nl