Meld je hier aan voor m'n E-zine & OpvoedTips   

   

GRATIS OpvoedTips  

Ja, stuur mij Joyce'
praktische OpvoedTips.


Ruim 1500 anderen bestelden m'n e-book al. 

Nu met extra cadeau:
E-Boek
'Geniet nóg meer van je kind -
5x5 OpvoedTips'.


Vul hierboven je naam
en e-mailadres in.

Je gegevens zijn veilig bij mij.

   

Neem contact met me op.  

   

Wat vinden anderen van m'n e-boek & e-zine?  

'Je tips i.v.m. opvoeden zijn goud waard. Ik heb er al veel aan gehad.'
Mw. B. van Rompaey

'Super bedankt voor  je mailtjes, alsof je weet wat er leeft! Erg nuttige info en praktische tips.'
Mw. C. Miesen-van Zandvoort

'Het e-book leest prettig en er staan bruikbare tips in. Dankjewel!'
Mw. E. Sluijsmans

'Ik vind de opvoedtips uit het e-zine duidelijk, handig en toepasbaar.'
Dhr. P. Bartelink, Ulestraten

'Zeer informatief. Duidelijk omschreven en makkelijk toepasbaar. Ik lees het e-zine graag.'
Mw. D. Spee

'Complimenten, erg professioneel. Getuigend van inzet en passie!'
Dhr. dr. R. Frings

Klik hier voor meer info.

   

Ouderschap gaat gepaard met het hebben van vragen; veel ouders zullen dat herkennen.*
Ongeveer 75% van alle ouders heeft zulke vragen, dus het is heel normaal!

Vragen die ouders kunnen hebben, variëren van heel algemeen (bijv. Hoe kan ik m'n kind op een goede manier opvoeden? Wat kan ik doen als m'n kind niet naar me luistert?) tot heel specifiek (bijv. Hoe zorg ik er voor dat mijn kind genoeg boterhammen eet?). Tijdens een OpvoedParty worden jouw opvoedvragen zo veel mogelijk beantwoord. 
*: Uiteraard geldt dit ook voor professionals. Ook professionals, die met kinderen werken, zullen over specifiek gedrag of over bepaalde terugkerende situaties vragen hebben.  


Een OpvoedParty: Wat is dat eigenlijk...?
Een OpvoedParty is een bijeenkomst van ongeveer 2 uur, waarin je in een klein gezelschap onder deskundige leiding over alledaagse onderwerpen in de opvoeding praat. Goed of fout is niet belangrijk in deze setting. Iedere ouder of professional doet het op zijn eigen manier en daar kunnen anderen weer van leren. Tijdens een OpvoedParty is er dan ook niemand die een ander de les gaat lezen.

Het grote voordeel van een OpvoedParty is dat ouders / professionals niet allemaal zelf het wiel hoeven uit te vinden. Door de kleinschaligheid van de groep (6-10 deelnemers) en de deskundige leiding is er voldoende gelegenheid om opvoedvragen aan te bod te laten komen. Na een OpvoedParty ga je met tips naar huis, waar je thuis of op je werk direct mee aan de slag kunt. 

Hier lees je wat andere ouders van m'n voorgaande OpvoedParty's vonden.


Voor wie is een
OpvoedParty over het algemeen bedoeld?
- Als je kinderen hebt tussen 0-12 jaar (of als je met kinderen van deze leeftijd werkt).
- Als je vragen hebt over de opvoeding van je kind(eren). Je loopt er al een tijdje mee rond, maar je weet niet goed bij wie je terecht kunt.
- Als je op zoek bent naar antwoorden op knagende vragen over de opvoeding.
- Als je graag wilt ervaren dat je niet de enige bent met vragen over opvoeding.
- Als je behoefte hebt aan een steuntje in de rug, nieuwe inspiratie, tips en adviezen.
- Als je zin hebt in een leuke, leerzame en verfrissende bijeenkomst met andere opvoeders.
- Als je in één avond weer meer plezier in opvoeden wil krijgen. 


Waarom zou je deelnemen aan een OpvoedParty?
- Omdat je concrete antwoorden wil krijgen op je opvoedvragen. 
- Omdat je - in het belang van je kind - zo goed mogelijk wil (leren) opvoeden. 
- Omdat je niet altijd alleen het wiel wilt uitvinden. 
- Omdat er tijdens een OpvoedParty vanuit gegaan wordt dat alle ouders hun kind met de beste intentie en bedoeling opvoeden.
- Omdat je al wel informatie over opvoeding hebt gelezen, maar nog steeds niet een passend antwoord op jouw opvoedvraag hebt gekregen. 
- Omdat het vergaren van kennis en informatie over de ontwikkeling van kinderen tot meer ontspanning in de opvoeding van je kind leidt. 
- Omdat je je door het bijwonen van een OpvoedParty minder alleen voelt staan in de opvoeding van je kind, omdat je ziet dat andere ouders ook met allerlei opvoedvragen worstelen. 
- Omdat je openstaat voor nieuwe ideeën en alternatieven voor de opvoeding van je kinderen.
- Omdat er tijdens een OpvoedParty geen goede of verkeerde opvoeding bestaat. 
- Omdat een OpvoedParty ontspannend, gezellig, leuk en leerzaam is! TESTIMONIAL
‘M’n dochtertjes (van bijna 2 jaar) hebben soms moeite om lief met elkaar te spelen; de een slaat de ander dan zo maar uit het niets. Jouw tip om ‘samen spelen, samen delen’ en ‘om de beurt’ te oefenen door ze beiden een stuk speelgoed te geven en dat na een tijdje te ruilen, werkt goed. Ze ruilen soms zelfs al uit zichzelf, zonder dat ik iets gezegd heb. Soms wil de een niet ruilen en dan wordt het even lastig, maar ik probeer dan rustig uit te leggen dat er ook weer terug geruild wordt en dan vinden ze het meestal prima. Het slaan om speelgoed is sterk verminderd; het slaan zonder reden is ook minder maar nog niet helemaal over, dat blijven we stug corrigeren. Dus al met al mogen we niet klagen en hebben we baat gehad bij jouw opvoedparty!!’ (Mw. C. den Brok-Weerts)
Wat levert deze OpvoedParty jou op?
- Je krijgt uitgebreid antwoord op diverse opvoedvragen. Je kunt daar altijd iets uithalen dat bij jou en je gezin past.
- Je hoort tijdens de gesprekken met of vragen van de andere ouders dat jouw opvoedvragen niet gek zijn of dat de opvoedsituatie die jij beschrijft niet vreemd is. En hoe moeilijk je je dat nu misschien kunt voorstellen: je merkt dat andere ouders jouw opvoedvragen herkennen en daar zelf ook wel eens tegen aan lopen.
- Je hoort van andere ouders hoe zij zouden reageren in de opvoedsituatie, die je beschrijft. Daar krijg je zelf nieuwe ideeën van en je doet veel inspiratie op over hoe jij jouw lastige opvoedsituatie anders kunt aanpakken. Misschien word je ook wel gesterkt in jouw manier van opvoeden, aangezien anderen ook jouw aanpak zouden gebruiken en is het niet nodig om iets aan jouw manier van opvoeden aan te passen.
- Andere ouders vertellen over hun eigen dilemma's, struikelblokken, opvoedvragen en/of -problemen van hun eigen kinderen, wat voor jou een schat aan informatie oplevert.
- Het is een gezellige avond, waarbij je onder het genot van een lekker kopje koffie of thee ongegeneerd over je eigen kinderen mag vertellen (als je dat wil). 
Hier lees je wat andere ouders van m'n voorgaande OpvoedParty's vonden.


Aanvullende informatie 

Tijdens een OpvoedParty praten ouders samen over hun opvoedvragen en proberen elkaar concrete tips en nieuwe ideeën te geven. De rol van opvoedcoach Joyce Akse is tijdens een OpvoedParty tweeledig:
(1) Als de ouders aan de slag gaan met elkaars opvoedvragen treedt ze op als gespreksleider en probeert alle ouders zo veel mogelijk te ondersteunen.
(2) Zodra een opvoedvraag voldoende besproken is, geeft Joyce haar eigen deskundige opvoedadvies. Alle deelnemers ontvangen dan ook niet alleen handige tips van de aanwezige ouders, maar ze krijgen ook een deskundig opvoedadvies.


OpvoedParty op Locatie
Het is mogelijk om een OpvoedParty bij jou thuis of op je werk te organiseren. Joyce prikt samen met jou een datum waarop de OpvoedParty plaatsvindt. Spreek met familie, vrienden, bekenden of met collega's af en dan komt Joyce naar jullie toe om de OpvoedParty te verzorgen. Een OpvoedParty duurt in totaal ong. 2 (tot 2,5) uur. 


OpvoedParty in beeld
Kijk ook eens naar de volgende filmpjes over opvoedparty's. Zowel het programma '10x Beter' als 'J/M TV' besteedden uitgebreid aandacht aan de opvoedparty.
Hierdoor krijg je een aardig idee van wat een OpvoedParty inhoudt en - ook voor jou - zou kunnen betekenen.Wat andere ouders over Joyce' OpvoedParty zeggen...
'Ik vond de OpvoedParty heel fijn en positief. Ik heb veel handvaten gekregen. Ik vond het positief dat meerdere moeders hun inbreng hadden en dat ik uiteindelijk ook nog eens een professioneel antwoord kreeg op m'n opvoedvraag.. Ik heb verder geen tips om de OpvoedParty te verbeteren, want het was super geregeld! Ik zou een OpvoedParty dan ook zeker aan familie en vrienden aanraden en in de toekomst misschien zelf nog eens een nieuwe OpvoedParty willen bijwonen.'

'De OpvoedParty vond ik heel leerzaam en informatief. Erg leuk om eens gedaan te hebben. De manier waarop iedereen met elkaar om ging en sprak was erg positief. Het was totaal niet veroordelend, juist meedenkend. Ik heb geen verbeterpunten voor de opvoedparty.' 

'Ik heb vanavond echt concrete tips en nieuwe ideeën gekregen, die ik thuis kan toepassen. Het fijne aan deze OpvoedParty was de openheid en dat er een luisterend oor werd geboden. Ik zou familie en vrienden zeker aanraden om ook eens een OpvoedParty bij te wonen. Zelf zou ik er ook nog wel eens aan willen deelnemen.' 

Lees hier meer evaluaties van andere ouders.


 


Joyce biedt 2 varianten van de OpvoedParty aan. Je kunt zelf kiezen welke vorm het beste bij jou past.

(1) Wil je graag het originele OpvoedPartySpel doen?
Dan organiseren we een originele OpvoedParty. Tijdens deze OpvoedParty bespreek je samen met andere ouders één of meerdere opvoedthema's, -stellingen of dilemma's, die passen binnen de thema's 'Zelfbeeld & Zelfvertrouwen', 'Communicatie met kinderen' en/of 'Grensoverschrijdend gedrag'.
Joyce biedt de originele OpvoedParty aan voor 2 leeftijdsgroepen: 0-6 jaar en/of 6-12 jaar. 


(2) Wil je graag een antwoord krijgen op je eigen opvoedvraag?
Dan organiseren we Joyce' 'OpvoedParty 2.0'. Vooraf aan een OpvoedParty 2.0 stuur je Joyce jouw eigen opvoedvraag per e-mail op. Nadat jouw opvoedvraag tijdens de OpvoedParty in de groep is besproken, geeft Joyce jou een deskundig en passend antwoord op jouw opvoedvraag. Je gaat dus enerzijds met tips van ervaringsdeskundigen naar huis en anderzijds met een deskundig opvoedadvies van Joyce. Je bent helemaal vrij om deze tips en adviezen thuis wel/niet in te zetten.
Joyce biedt de OpvoedParty 2.0 aan voor de leeftijdsgroep 0-12 jaar.  


Goed om te weten
Een OpvoedParty werkt het beste voor een groep van min. 5 en max. 10 ouders. 


Kosten
Voor deelname aan een OpvoedParty, die Joyce zelf organiseert, betaal je doorgaans €20,- p.p. 
Een OpvoedParty op locatie kost €185,- (voor min. 5 en max. 10 deelnemers). 
Voor een OpvoedParty op locatie worden ook reiskosten in rekening gebracht (à €0,19 / km.). 


Wil je graag een OpvoedParty afspreken?
Neem dan vrijblijvend contact op met Joyce Akse via e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en vraag naar de mogelijkheden. Als je je wensen kenbaar hebt gemaakt, ontvang je uiteraard een op maat gemaakt voorstel met bijbehorende prijsopgave. Na jouw akkoord gaan we samen aan de slag om de OpvoedParty te plannen en evt. verdere afspraken te maken. 


OpvoedParty door Joyce gepland

Joyce organiseert ook zelf OpvoedParty's over specifieke opvoedthema's. In m'n online Agenda vind je een recent overzicht van geplande opvoedparty's.
Let op: een OpvoedParty is geen workshop of lezing. 


Heb je nog vragen over Joyce' opvoedparty's?
Neem dan vrijblijvend contact met Joyce op en mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


Wat andere ouders over Joyce' OpvoedParty zeggen...
'Het was erg prettig om met andere ouders over de opvoeding te kunnen praten. Fijn dat je je eigen inbreng kon geven. Ik had echt het gevoel gehoord te worden. Jammer dat de OpvoedParty zo snel voorbij was. Ik heb me meteen aangemeld voor het e-zine, zodat ik op de hoogte blijf van alle opvoedtips.' 

'Fijn dat er zoveel tijd is om je vragen te stellen en om antwoord te krijgen. Mijn opvoedvraag is tijdens de OpvoedParty
uitgebreid aan bod gekomen en ik heb er een duidelijk antwoord op gekregen. Echt goed dat de opvoedvragen van iedereen zo uitvoerig besproken kunnen worden.'

Lees hier meer evaluaties van andere ouders.


 

Joyce Akse heeft de training bij Lunamare gevolgd tot Ambassadeur van de OpvoedParty.   

OpvoedParty is een initiatief van Katrien Laane - http://opvoedparty.nl/.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | +31-6-11107102 | www.aksecoaching.nl